27 Kasım 2023

HAKKIMIZDA

04.08.2008 tarihinde ilk Başhekim Zekai KAFAOĞLU idaresinde 8 poliklinik ile hizmet vermeye başlayan Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, 43 poliklinik ile hizmet vermeye devam etmiştir. 21.05.2012 tarihi itibarıyla Bahçelievler  Mahallesi’nde  9947 metrekare içerisinde, 56 poliklinik,  1 acil hizmetler polikliniği,1 mahkum polikliniği, 1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi ile  yeni hizmet binamızda hasta muayene ve tedavi hizmetleri sürdürülmüştür. 21.01.2020 tarihinde ise Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak polikliniklerin yanı sıra acil hizmet polikliniği, engelli polikliniği, mahkum polikliniği, genel ve lokal ameliyathane ile hizmetlerine devam etmektedir.

Hasta – Çalışan Güvenliği gereklilikleri ile tam donanımlı olarak, steril ve yarı steril alanlarıyla standardize edilmiş ameliyathanemizde diş hekimlerimiz tarafından implant uygulamaları yapılmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında; 1Diş hekimi,  1Diş teknisyeni, 1hemşire, 1 Tıbbi Sekreter ve 1 şoför ile sağlık sorunları nedeniyle hastanemize müracaat edemeyen hastalarımıza hizmet verilmektedir.

Koruyucu hizmetler alanında ise 7 adet çocuk polikliniğimiz mevcuttur. Bu polikliniklerimizde diş tedavileri, yer tutucu, flor uygulamaları, fissürsealant uygulamaları yapılmaktadır. Hastanemize başvuran öğrencilerimize Ağız ve Diş Sağlığı taramaları yapılarak eğitim verilmektedir.

Hastanemize bağlı Karesi Ağız ve Diş Sağlığı  semt Polikliniğimizde de tüm işlemler yapılmaktadır.

Hasta ve hasta yakınlarının temel hakkı olan sağlık hizmeti alanında hekimini seçmesi ve değiştirmesi, teşhis ve tedavilerinde katılımcı rol oynamaları vazgeçilmez hedefimizdir. Hasta Haklarına İlişkin Avrupa Statüsü Ana Sözleşmesi, Hasta Hakları Yönetmeliği, Yataklı Tedavi İşletme Yönetmeliği gereğince hastalarımıza Hekim Seçme Hakkı hastanemizde tüm gereklilikleri ile uygulanmaktadır.

Tanı ve teşhis amacıyla hastanemizde 3 adet panoramik röntgen cihazı, 2 adet periapikal röntgen cihazımız mevcuttur. 1 adet VolümetrikDental Tomografi cihazımız mevcut olup çene, diş röntgenlerinde görüntülenemeyen kemik ve dokuları detaylı görüntüleyebilmek için görüntüle hizmeti sunulmaktadır.

Karesi Semt Kliniğimizde ise 1 adet panoromik röntgen cihazı, 1 adet periapikal röntgen cihazı mevcuttur.

Dijital olarak çekilen dental röntgen görüntüleri hastane otomasyon sistemi sayesinde, doğrudan polikliniklerde hekim bilgisayarında görüntülenerek hastalarımızın  röntgende bekleme süreleri azalmaktadır. Ayrıca E-nabız ve hastane otomasyon sisteminde arşivlenerek daha sonra incelenmek istediğinde geriye dönük ulaşılabilmektedir.

Merkezi sterilizasyon ünitemizde,  Sterilizasyon Ünitesikonusunda eğitimli ve deneyimli personellerimiz ile en üst standartlarda kontrollü olarak sterilizasyon işlemleri yapılmaktadır.

Merkezi ısıtma, soğutma,  kompresör sistemleri ve kesintisiz güç kaynaklarıyla hastanemiz teknik hizmetler ile destekli olup tüm fiziki alt yapıya sahiptir.

Hastanemiz hasta ve çalışanlarımızın güvenliklerinin sağlanması amacıyla 24 saat güvenlik kameraları ile kontrol edilmektedir.

Vatandaşlarımız, 182 MHRS (Merkezi Hastane  Randevu Sistemi) ile muayene olmak istediği hekime randevu alarak tedavilerini yaptırabilirler.

Hastanemizde poliklinik hizmetleri sonrasında hafta içi 17:30 - 08:30 saatleri arasında, hafta sonları ise 24 saat acil olan hizmet verilmektedir.